Hronika

Hapšenje stranca zbog davanja mita na Aerodromu u Nišu

Hapšenje, ilustracija, foto: Pixabay.com

U akciji koja je obavijena dramom i ozbiljnošću, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije i Uprave granične policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, izveli su spektakularno hapšenje državljanina Turske, V. D. (1986), zbog ozbiljnih optužbi za davanje mita.

Osumnjičeni V. D. se sumnjiči da je juče, ispred Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, pokušao da podmiti policijske službenike kako bi izbegao kontrolu trajanja svog boravka u Srbiji. U dramatičnoj situaciji, osumnjičeni je predao čak 300 evra zajedno sa dokumentima, u nadi da će uspeti da izbegne zakon i ostane neprimećen.

Međutim, brza i odlučna akcija pripadnika MUP-a i tužilaštva nije ostavila prostora za korupciju. V. D. je uhapšen na mestu događaja i odmah su preduzete zakonske mere.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, tokom kojeg će se detaljno ispitati činjenice ovog slučaja. Nakon toga, V. D. će biti priveden nadležnom tužilaštvu, gde će se suočiti sa optužbama za davanje mita, krivično delo koje ima ozbiljne posledice.

Ovo hapšenje naglašava odlučnost vlasti u suzbijanju korupcije i nepoštenih postupaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Nišu nastaviće svoju borbu za pravdu i vladavinu zakona, bez obzira na poreklo ili status osumnjičenih.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

POČINJE NAJSTARIJI TURNIR U MALOM FUDBALU – 300.000 DINARA JE PRVA NAGRADA!

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt