Težak udes kod Evzonija, sudar autobusa niških registarskih oznaka i automobila grčkih tablica

Udes, foto: ilustracija, pixabay.com

Četiri osobe su poginule, a najmanje 53 su povređene, u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Atina-Solun, u kojoj su učestvovali turistički autobus sa srpskim tablicama, koji se prevrnuo, i dva automobila. Trojica putnika iz automobila su poginula na mestu nesreće, a četvrti, koji je bio teško povređen, podlegao je povredama. Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže za RTS da za sada nema informacija da je bilo ko iz niškog autobusa nastradao, ali da ima teže povređenih. Vlasnik niške agencije „Ski & Sun travel“ ističe da su angažovali dva autobusa da zbrinu putnike.

Saobraćajna nesreća se dogodila jutros posle pet časova na magistralnom putu između Evzonija i Soluna kod mesta Polikastro. Autobus na sprat turističke agencije “Ski & Sun travel“ iz Niša sa 78 putnika, sudario se sa automobilom u kojem su se vozile četiri osobe.

Vlasnik niške turističke agencije „Ski & Sun travel“ Bojan Milosavljević rekao je za RTS da su u bolnici u Solunu zadržani putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize.

„U Solunu se nalazi 15 naših putnika i vodič. To su ljudi koji su zadobili malo jače povrede. Evidentirali smo ih, znamo koji su to putnici. Zadržaće ih na posmatranju, moraće da obave još neka snimanja“, rekao je Milosavljević tokom popodneva.

U večernjim satima je, kako saznaje RTS, dvoje povređenih otpušteno s bolničkog lečenja.

Vlasnik niške turističke agencije ukazuje da se veći broj putnika koji nemaju teže povrede nalazi u bolnici u Kilkisu.

Izvor: RTS

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom