Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Raspisan konkurs za dodelu stipendija studentkinjama doktorskih studija

Potpisivanje, foto: pixabay.com / ilustracija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentkinjama doktorskih akademskih studija u oblasti železnice, izjavio je danas ministar Goran Vesić.

„Ministarstvo je raspisalo javni konkurs za tri stipendije, koje pokrivaju sve troškove doktorskih akademskih studija i troškove života za vreme trajanja studija za žene“, rekao je ministar Vesić.

Javni poziv traje do 18. septembra.

„Vlada Srbije je u protekle četiri godine uložila više od milijardu i po evra u rekonstrukciju starih i izgradnju novih železničkih pruga. Brza pruga između Beograda i Novog Sada simbol je promene u železničkom saobraćaju, a sada gradimo njen nastavak, 108 kilometara brze pruge između Subotice i Novog Sada“, rekao je Vesić za TV Prva.

Dodao je i da je u toku projektovanje najvećeg železničkog projekta u modernoj istoriji Srbije – rekonstrukcija i modernizaciju brze pruge od Beograda do Niša, kao i da je osim glavnih železničkih koridora, imperativ da se modernizuju magistralne i regionalne pruge.

On je rekao da „investicije u železničku infrastrukturu ne bi bile potpune bez ulaganja u naš najvredniji resurs, naše ljude i njihovo znanje“.

„Vođeni ovom idejom, u saradnji sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj i Francuskom agencijom za razvoj, u okviru projekta ‘Modernizacije železničkog sektora u Srbiji’, obezbedili smo sredstva za finansiranje podrške ženama, polaznicama doktorskih studija iz naučnih oblasti, grana ili disciplina povezanih sa železničkim saobraćajem i transportom“, objasnio je Vesić.

Istakao je da je cilj dobijanje kvalitetnih kadrova u železnici, motivacija mladih naučnika da daju svoj doprinos razvoju železnice i mobilnosti u Srbiji, kao i da više žena radi na najodgovornijim poslovima u srpskoj železnici.

Izvor: RTV, Tanjug

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

COVID19

Batut: Poslednjih sedmica povećan broj zaraženih koronavirusom

Auto-moto

U Srbiji se proizvodi Fiat Grande Panda

COVID se vratio?!

U GRČKOJ VELIKI BROJ ZARAŽENIH KORONOM

Prelepo mesto

SRPSKI AMAZON NA 20 KM OD NIŠA – OVAKO IZGLEDA KUPANJE U PRAVOM RAJU! (FOTO)