Gradsko veće utvrdilo Predlog odluke o budžetu za 2023. godinu

Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o budžetu za narednu godinu u ukupnom obimu od 13,4 milijarde dinara i više odluka koje prate taj najvažniji dokument.

Gradonačelnica, foto: Grad Niš, zvanična internet prezentacija: https://www.ni.rs/gradsko-vece-utvrdilo-predlog-odluke-o-budzetu-za-2023-godinu/
Gradonačelnica, foto: Grad Niš, zvanična internet prezentacija: https://www.ni.rs/gradsko-vece-utvrdilo-predlog-odluke-o-budzetu-za-2023-godinu/

Budžet Grada Niša povećan je u odnosu na 2020. godinu za tri milijarde dinara zahvaljujući rastu broja zaposlenih i izgradnji.

Kako je navedeno na sednici, za 10 godina broj nezaposlenih je sa 36.000 smanjen za 16.000. Broj zaposlenih u Nišu sada iznosi 83.000 radnika.

Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke kadrovskog plana prema kome neće biti povećanja broja zaposlenih u gradskim upravama.

Kako je rečeno na sednici, prihodovna strana je na zdravim nogama, budžet je razvojni, ali se vodilo računa i o socijalnim davanjima uz povećanje broja usluga.

Povećanje plata u javnom sektoru koje je najavljeno neće za posledicu imati povećanje usluga i neće biti opterećenje za građane.

Kroz usvajanje odluka o taksama rastrećuju se privrednici za korišćenje javnih površina do 50 odsto i usklađuju plaćanja prema profitabilnosti pojedinih delatnosti.

Gradsko veće je usvajanjem predloga izmena i dopuna Odluke o pravima iz oblasti socijalne zaštite na teritoriji Grada Niša, ratnim veteranima olakšalo plaćanje komunalnih usluga.

Govoreći o Predlogu budžeta koji će biti vodič i putokaz razvoja grada u 2023. godini, gradonačlenica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je taj najvažniji dokument rezultat razgovora sa građanima tokom 2022. godine i njihovim potrebama.

Ona je zahvalila svim građanima koji su svojim predlozima i sugestijama pomogli da se dođe do budžeta koji je, prema oceni iz javne rasprave, po njihovoj meri.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom