Два страна држављанина искључена из саобраћаја

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су полицијски службеници Управе саобраћајне полиције зауставили и искључили из саобраћаја два страна држављанина због учињених прекршаја насилничке вожње, што је утврђено применом система за мерење просечне брзине.

Полиција, фото: Нишке новине, аутор: М.М.
Полиција, фото: Нишке новине, аутор: М.М.

Полиција је, у оквиру акције појачане контроле саобраћаја која се спроводи у циљу очувања безбедности током празника, у 8.10 часова искључила из саобраћаја 24-годишњег бугарског држављанина, који је на деоници ауто-пута Шид–Београд, од портала Кузмин до портала Сремска Митровица, управљао возилом „мерцедес“ просечном брзином од 239,5 километара на час.

Полицијски службеници који контролишу саобраћај пресретачима зауставили су возило на ауто-путу Београд–Ниш код Смедерева, а приликом заустављања бугарски држављанин учинио је још један прекршај прекорачења брзине, јер је радаром уграђеним у пресретач утврђено да се кретао брзином од 224 километра на час.

Такође, у 15 часова из саобраћаја је искључен 38-годишњи немачки држављанин, који је на деоници ауто-пута Нови Сад–Суботица, од портала Бачка Топола до портала Жедник, управљао возилом „ауди“ просечном брзином од 241,3 километра на час.

Против оба возача поднете су прекршајне пријаве због насилничке вожње.

Коришћењем система за мерење просечне брзине, полицијски службеници Управе саобраћајне полиције, за свега осам сати, санкционисали су готово 300 страних држављана.

Извор: Влада Србије

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: