Dva strana državljanina isključena iz saobraćaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su policijski službenici Uprave saobraćajne policije zaustavili i isključili iz saobraćaja dva strana državljanina zbog učinjenih prekršaja nasilničke vožnje, što je utvrđeno primenom sistema za merenje prosečne brzine.

Policija, foto: Niške novine, autor: M.M.
Policija, foto: Niške novine, autor: M.M.

Policija je, u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi u cilju očuvanja bezbednosti tokom praznika, u 8.10 časova isključila iz saobraćaja 24-godišnjeg bugarskog državljanina, koji je na deonici auto-puta Šid–Beograd, od portala Kuzmin do portala Sremska Mitrovica, upravljao vozilom „mercedes“ prosečnom brzinom od 239,5 kilometara na čas.

Policijski službenici koji kontrolišu saobraćaj presretačima zaustavili su vozilo na auto-putu Beograd–Niš kod Smedereva, a prilikom zaustavljanja bugarski državljanin učinio je još jedan prekršaj prekoračenja brzine, jer je radarom ugrađenim u presretač utvrđeno da se kretao brzinom od 224 kilometra na čas.

Takođe, u 15 časova iz saobraćaja je isključen 38-godišnji nemački državljanin, koji je na deonici auto-puta Novi Sad–Subotica, od portala Bačka Topola do portala Žednik, upravljao vozilom „audi“ prosečnom brzinom od 241,3 kilometra na čas.

Protiv oba vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje.

Korišćenjem sistema za merenje prosečne brzine, policijski službenici Uprave saobraćajne policije, za svega osam sati, sankcionisali su gotovo 300 stranih državljana.

Izvor: Vlada Srbije

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji