UHAPŠEN SLUŽBENIK: Isporučivao vodu po nižoj ceni

20220818_232902

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su  N. Š. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni je kao odgovorno lice JKP „Vodovod“ Zaječar u februaru 2020. godine ugovorio sa jednom firmom da će im JKP „Vodovod“ isporučivati takozvanu tehničku vodu po ceni od 38 dinara po metru kubnom bez PDV-a, iako je znao da „Vodovod“ u sistemu vodosnabdevanja na toj lokaciji ima samo pijaću vodu čija je cena za privredu 141,5 dinara po metru kubnom bez PDV-a.

Ilustracija, foto: MUP Republike Srbije jutjub kanal/printscreen

Po nalogu osumnjičenog „Vodovod“ je u periodu od aprila 2020 do jula 2022. godine isporučio toj firmi 324.301 kubnih metara pijaće vode na traženoj lokaciji, a fakturisao kao tehničku vodu, čime joj je pribavio korist u iznosu od 35.689.325 dinara.

Sumnja se i da je N. Š. 2019. godine usmeno dogovorio sa odgovornim licem iste firme, bez saglasnosti nadzornog odbora „Vodovoda“ i osnivača, da izgrade crpnu stanicu koja nije predviđena i nije bila potrebna po postojećem Projektu vodosnabdevanja u toj zoni, čija je izgradnja koštala 19.042.671 dinara.

Navedenim radnjama, osumnjičeni je pričinio štetu JKP „Vodovod“ Zaječar u iznosu od 52.607.824, kao i budžetu Republike Srbije u iznosu od 2.124.172 dinara na ime neobračunatog PDV-a na stvarno isporučenu pijaću vodu .

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati  i on će, uz krivičnu prijavu, biti biti sproveden u nadležno tužilaštvo.

 

Izvor: MUP

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji