OPREZ! MUP uputio apel vozačima

20220829_112406

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, ukazuju da se u poslednjih nedelju dana u Srbiji desilo sedam saobraćajnih nezgoda obaranja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, zbog čega apeluju na sve vozače da povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja vozila kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

Foto: MUP Republike Srbije, youtube/printscreen

U ovim saobraćajnim nezgodama, dva pešaka su poginula, dva su zadobila teške povrede, dok je petoro njih, od kojih su troje deca, zadobilo lake povrede prilikom prelaska ulice na obeleženim pešačkim prelazima.

Pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da je svako četvrto poginulo lice u saobraćajnim nezgodama pešak i da je od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginuo ukupno 91 pešak.

Takođe, pored vozača, apeluje se i na pešake da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i da ne preduzimaju radnje koje mogu doprineti nastanku saobraćajne nezgode.

Uprava saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti pešaka i ističe da su njeni pripadnici od početka ove godine realizovali veliki broj akcija pojačane kontrole koje su uključivale merenje brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza.

 

 

Izvor: MUP

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom