ОПРЕЗ! МУП упутио апел возачима

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, указују да се у последњих недељу дана у Србији десило седам саобраћајних незгода обарања пешака на обележеним пешачким прелазима, због чега апелују на све возаче да повећају опрезност и прилагоде брзину кретања возила како не би угрожавали безбедност пешака.

Foto: MUP Republike Srbije, youtube/printscreen

У овим саобраћајним незгодама, два пешака су погинула, два су задобила тешке повреде, док је петоро њих, од којих су троје деца, задобило лаке повреде приликом преласка улице на обележеним пешачким прелазима.

Пешаци представљају једну од најугроженијих учесника у саобраћају, имајући у виду да је свако четврто погинуло лице у саобраћајним незгодама пешак и да је од почетка ове године, у саобраћајним незгодама у Србији погинуо укупно 91 пешак.

Такође, поред возача, апелује се и на пешаке да одговорним понашањем допринесу очувању своје безбедности и да не предузимају радње које могу допринети настанку саобраћајне незгоде.

Управа саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле и у наредном периоду у циљу заштите безбедности пешака и истиче да су њени припадници од почетка ове године реализовали велики број акција појачане контроле које су укључивале мерење брзине кретања возила у зонама пешачких прелаза.

 

 

Извор: МУП

 

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: