ПИКСИ СЕ ОБРАТИО ПРЕД КАТАР: Ево шта је поручио!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси објавио је списак играча за мечеве против Шведске и Норвешке у Лиге нација, а нешто касније је био гост на свечаности поводом прославе 30 година од оснивања ФС Републике Српске.

Foto: RTS Sajt – zvanični kanal, youtube/printscreen

Селектор српских Орлова дочекан је аплаузом и шпалиром малишана који су махали српским тробојкама.
Увек се лепо осећам у Бањалуци и сваки долазак овде схватам као повратак кући. Верујте ми да осећам вашу искрену подршку, љубав коју пружате нашој репрезентацији и мени као селектору који брине о нашим репрезентативцима. Знам да и играчи осећају исто. Управо из тог разлога имамо обавезу да дамо и више од онога што у датом тренутку можемо да пружимо. Фудбалском савезу Републике Српске честитам велики јубилеј, да у наредном периоду будете још бољи, а знам да можете. Пре свега бих волео да створите услове за све оне клинце који маштају да имају велике каријере и да репрезентаују свој народ на најбољи могући начин – рекао је Стојковић медијима и додао:
Људи ме ових дана срећу и питају да ли су почеле припреме за Светско првенство. Видим да је еуфорија већ већ увелико присутна, иако је до Катара остало још доста времена. Оно што са своје стране могу да обећам, репрезентација Србије ће спремно дочекати утакмице против Бразила, Камеруна и Швајцарске и даће свој максимум да обрадује нацију. У нашем речнику не постоји реч ‘предаја’, будите у то сигурни.

Уваженог госта из Београда поздравио је и први човек фудбала у Републици Српској и БиХ Вицо Зељковић.
Све величине овога света не вреде колико један искрени пријатељ. Пиксију и његовим момцима желим да у Катару наставе путем из квалификација и да целу нацију обрадују још једним великим подвигом. Фудбал је био и остао више од игре. Градио је мостове пријатељства и спајао неспојиво. У томе и јесте његова моћ. Бескрајна љубав којом шири хуману мисију, подстиче оптимизам и наду у боље сутра, чине га с пуним правом најважнијом споредном ствари на свету – рекао је председник ФСРС и подсетио на имена свих оних који су заслужни за оснивање Савеза 5. септембра 1992. године.

 

 

Извор: Курир спорт

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: