JEZIVO OTKRIĆE POLICIJE U PRIŠTINI: Devojčicu silovali više od godinu dana!

rope-2322774_1280

Prištinski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da prve informacije pokazuju da je 11-godišnja devojčica, koja je silovana tokom juna i avgusta ove godine, bila silovana mnogo duže – više od godinu dana, prenosi Kossev.

Svećlja je na konferenciji održanoj danas rekao da je od načelnika Kosovskog policijskog inspektorata zatražio da svi policijski službenici uključeni u ovaj slučaj, budu pozvani kao svedoci kako bi se razjasnilo šta se dogodilo.
On je rekao da odgovorne institucije nisu zaštitile žrtvu, ali je izrazio uverenje da će svi propusti biti identifikovani, a da oni koji su odgovorni, budu kažnjeni, piše Koha.

Foto: Pixabay

Prve indicije ili informacije su da je ova maloletnica silovana više od godinu dana. Zahtev sam uputio direktno načelniku Policijskog inspektorata Kosova kako bi svi koji su uključeni u ovaj slučaj mogli biti pozvani kao svedoci, kako bi institucije Kosova i javnost bili na pravi način informisani o tome šta se desilo, šta su institucije preduzele i šta će preduzeti. Takođe i da se što pre izađe sa nalazima ovog izuzetno teškog slučaja – kaže Svećlja.
U ovaj slučaj uključeni su Tužilaštvo, Centri za socijalni rad, Policija ili Kosovska agencija za forenziku. Sve dosadašnje informacije nam govore o uzastopnim propustima nadležnih institucija da prvo zaštite ovu maloletnicu, a zatim da identifikuju šta se dogodilo, ali i da identifikuju počinioce koji, nažalost, još nisu svi uhapšeni – rekao je on.

Dana 27. avgusta, pet osoba, od kojih su dve odrasle i tri maloletne osobe, navodno je seksualno zlostavljalo 11-godišnju devojčicu, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati.

Slučaj je izazvao ogromne reakcije.

Kasnije je otkriveno da je ista devojčica silovana i bila žrtva trgovine i u junu ove godine.

 

Izvop: Kurir.rs/Kossev

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom

COVID 19

U Srbiji potvrđeno 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kultura i umetnost

Otvorena izložba „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ u Nišu

Do 35 godina starosti

Raspisan konkurs za prijem kandidata iz građanstva na kurs za podoficire