ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ ПОЛИЦИЈЕ У ПРИШТИНИ: Девојчицу силовали више од годину дана!

Приштински министар унутрашњих послова Џељаљ Свећља саопштио је данас да прве информације показују да је 11-годишња девојчица, која је силована током јуна и августа ове године, била силована много дуже – више од годину дана, преноси Коссев.

Свећља је на конференцији одржаној данас рекао да је од начелника Косовског полицијског инспектората затражио да сви полицијски службеници укључени у овај случај, буду позвани као сведоци како би се разјаснило шта се догодило.
Он је рекао да одговорне институције нису заштитиле жртву, али је изразио уверење да ће сви пропусти бити идентификовани, а да они који су одговорни, буду кажњени, пише Коха.

Foto: Pixabay

Прве индиције или информације су да је ова малолетница силована више од годину дана. Захтев сам упутио директно начелнику Полицијског инспектората Косова како би сви који су укључени у овај случај могли бити позвани као сведоци, како би институције Косова и јавност били на прави начин информисани о томе шта се десило, шта су институције предузеле и шта ће предузети. Такође и да се што пре изађе са налазима овог изузетно тешког случаја – каже Свећља.
У овај случај укључени су Тужилаштво, Центри за социјални рад, Полиција или Косовска агенција за форензику. Све досадашње информације нам говоре о узастопним пропустима надлежних институција да прво заштите ову малолетницу, а затим да идентификују шта се догодило, али и да идентификују починиоце који, нажалост, још нису сви ухапшени – рекао је он.

Дана 27. августа, пет особа, од којих су две одрасле и три малолетне особе, наводно је сексуално злостављало 11-годишњу девојчицу, како се сумња, у интервалу од седам сати.

Случај је изазвао огромне реакције.

Касније је откривено да је иста девојчица силована и била жртва трговине и у јуну ове године.

 

Извоp: Курир.рс/Коссев

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: