Аутобус и туристички воз ускоро од Ниша до Сврљига

Аутобус који би саобраћао од Ниша до Сврљига и туристички воз су потреба Ниша и Сврљига, истакли су градоначелница Ниша Драгана Сотировски, народни посланик Милија Милетић и председник Општине Сврљиг Мирослав Марковић.

На састанку одржаном у Градској кући у Нишу разговарано је о будућој сарадњи између општине Сврљиг и града Ниша.

Foto: Grad Niš

Народни посланик Милија Милетић је истакао да је неопходно побољшати путну и железничку инфраструктуру:
Потребно је да заједничким пројектима радимо на путној и железничкој инфраструктури. Битно је за Сврљиг и Ниш да градска аутобуска линија, која сада саобраћа до Врела, буде продужена до Сврљига – казао је Милетић.

Према његовим речима, тако би превоз био јефтинији и постојао би већи број полазака.
Превоз од Ниша до Сврљига би био јефтинији, такође, постојао би и већи број полазака. Разлику од 8 км би суфинансирала општина Сврљиг – објашњава Милетић.

Foto: Grad Niš

Такође, туристички воз од Ниша до Сврљига , и даље Сврљишком клисуром до Књажевца, би омогућио да се туристи упознају са бројним туристичким потенцијалима.

Тимок који протиче између обронака планина, мостови које је пројектовао чувени Милутин Миланковић и нетакнута природа свакога ће оставити без даха.

Сотировски, Марковић и Милетић су се сложили да ће овај пројекат бити од значаја за цео округ и људе који живе на овој територији.

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: