ПОЛИЦИЈА ПРИВЕЛА ДВА МЛАДИЋА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ КОД ЗУБИНОГ ПОТОКА: Малтретирали их, натерали да поцепају мајице…

Два младића српске националности привели су припадници специјалне полиције у близини Зубиног Потока, због тога што су имали мајице са натписом „Нема предаје“ исписаним преко карте КиМ у бојама заставе Србије.

Испитивали су их, малтретирали, одузели су им мајице, натерали их да мајице поцепају у полицијској бази Брњак и пошто су им узели изјаве написали су им пријаве под изговором да изазивају расну и националну мржњу – пренели су РТС-у српски извори на северу КиМ.
Ilustracija, foto: RTS/printscreen

О привођењу двојице Срба известили су после подне и медији на албанском у Приштини, позивајући се на своје изворе, али се полиција у Приштини још није огласила тим поводом.

На више локација у северном делу Косовске Митровице данас и претходних дана излепљени су плакати са натписима против одлуке власти у Приштини да од 1. августа почне пререгистрација возила са српским таблицама са почетним словима градова на КиМ и о неважењу српских личних карата.

На плакатима пише „Нема предаје, српска лична карта остаје“. Претходних дана видљиви су били плакати – „Нема предаје, КМ остаје“.

 

 

 

 

Извор: РТС

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: