POLICIJA PRIVELA DVA MLADIĆA SRPSKE NACIONALNOSTI KOD ZUBINOG POTOKA: Maltretirali ih, naterali da pocepaju majice…

20220731_091513

Dva mladića srpske nacionalnosti priveli su pripadnici specijalne policije u blizini Zubinog Potoka, zbog toga što su imali majice sa natpisom „Nema predaje“ ispisanim preko karte KiM u bojama zastave Srbije.

Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali ih da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu i nacionalnu mržnju – preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM.
Ilustracija, foto: RTS/printscreen

O privođenju dvojice Srba izvestili su posle podne i mediji na albanskom u Prištini, pozivajući se na svoje izvore, ali se policija u Prištini još nije oglasila tim povodom.

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice danas i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila sa srpskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.

Na plakatima piše „Nema predaje, srpska lična karta ostaje“. Prethodnih dana vidljivi su bili plakati – „Nema predaje, KM ostaje“.

 

 

 

 

Izvor: RTS

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja