Preminuo Malčanski berberin

malcanski

Ninoslav Jovanović, u javnosti poznatiji kao „malčanski berberin“, preminuo je u Opštoj bolnici u Požarevcu, nakon što mu je sinoć pozlilo u Kazneno-popravnom zavodu.

Foto: N.J. privatna arhiva / fejsbuk
Foto: N.J. privatna arhiva / fejsbuk

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija su saopštili da je Ninoslavu Jovanoviću pozlilo sinoć posle 22 sata u sobi u koju je bio smešten.

Odmah je prebačen u Zavodski stacionar, gde mu je pružena sva medicinska pomoć i urađen EKG. Nakon toga, on je našim sanitetom u pratnji našeg medicinskog tehničara prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu na odeljenje intenzivne nege. Tu je, nažalost, preminuo posle nekoliko sati“, navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Ističu i da su po zakonu odmah obavešteni Više javno tužilaštvo u Požarevcu i policija, a u skladu sa zakonom naložena je obdukcija tela.

Ninoslav Jovanović iz sela Malča pravosnažno je osuđen na doživotnu robiju u avgustu prošle godine. Apelacioni sud u Nišu osudio ga je za otmicu i produženo krivično delo silovanja dvanaestogodišnje devojčice.

Na taj način potvrđena je presuda Višeg suda u Nišu kojom mu je izrečena najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom Srbije.

To je prva izrečena kazna doživotnog zatvora, koja je propisana „Tijaninim zakonom“, koji je usvojen 2019. godine.

Ninoslav Jovanović je višestruki povratnik koji je u zatvoru do sada proveo više od 20 godina. Devojčicu je oteo 20. decembra 2019. godine i zlostavljao je narednih 10 dana.

Devojčica je pronađena krajem decembra, a u potragu su bile uključene stotine pripadnika policije, BIA, Vojske Srbije, prijatelji, rođaci, kao i građani dobrovoljci.

Jovanović se skrivao u svom rodnom selu Malča do 5. januara, kada je uhvaćen u blizini groblja.

Izvor: RTS

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji