СТИЖЕ НЕВРЕМЕ: Наранџасти метео аларм за југоисток Србије

Републички хидрометеоролошки завод издао је ново упорозорење за сутра са најавом за обилне пљусокве праћене грмљавином и градом.

У суботу, 02. јула на подручју источне, јужне и југозападне Србије се очекује локална појава обилних пљускова са грмљавином и градом„, стоји у упозорењу РХМЗ.

Најтоплији дан данас

До среде, 6. јула, на подручју Србије задржаће се веома топло време. Данас ће бити најтоплији дан – максимална температура до 37 степени, у суботу и недељу од 32 до 34 степена, а у првој половини наредне седмице од 33 до 36 степени„, стоји на сајту РХМЗ-а.

Foto: Pixabay

Упаљен метео аларм

На целој територији Србије сутра ће на снази бити наранџасти и жути метео аларм због екстремно високе температуре, пљускова и грмљавине.

Наранџасти метео аларм упаљен је због грмљавине за територију Поморавља, источне, југоисточне и југозападне Србије, као и за предео Косова и Метохије.

Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе„, стоји у објашњењу РХМЗ.

У осталим деловима наше земље биће на снази жути метео аларм, што значи да време може да буде потенцијално опасно.

Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике„, наводи се на сајту РХМЗ.

 

 

Извор: Курир

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: