Скандал! Падобранци због оргија не иду на НАТО вежбе

Стотинама британских падобранаца отказано је годишње распоређивање у оквиру мисија НАТО-а на Балкану након што су се појавили снимци оргије у једној енглеској касарни.

У писму генералима и командантима, нови шеф британске војске, генерал сер Патрик Сандерс, рекао је да није вољан да „ризикује мисију и репутацију војске“ слањем у иностранство војника који су учествовали у инициденту, преноси Гардијан.

Ilustracija, foto: Pixabay

Наводно, осам падобранаца из 16. британске ваздушно-јуришне бригаде је под истрагом након што су снимљени у сексуалном односу са женом, цивилом у касарни Мервил у Колчестеру у источноенглеској грофовији Есекс, док су десетине других посматрале тај чин.

Иако је војна полиција утврдила да нема елемената за кривично гоњење, Сандерс је рекао да је та активност могла бити протумачена као „оцрњивање жена“ и да је „у супротности са војним вредностима и стандардима“, известио је лист Тајмс, који је имао увид у писмо.
Лист наводи да се верује да је жена кришом боравила у касарни чак 31 пут за пет месеци. Истиче се да је инцидент уследио након низа других случајева лошег понашања током вежбе у Северној Македонији у мају, када су припадници Трећег падобранског батаљона оптужени за „непрофесионално понашање“ током вежбе, заједно са војницима из других јединица.

Уместо одласка на десетодневну војну вежбу НАТО-а у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији, од падобранаца се тражи да „размисле о томе где нису испунили очекивања британске војске“.

 

Извор: Гардијан/РТС

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: