Рад на развоју туристичких потенцијала Србије

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић изразила је, приликом отварања конференције „Uzakrota Balkans 2022“, очекивање да ће се туристички сектор Србије у потпуности подићи захваљујући активностима усмереним на развој туристичких потенцијала и унапређењу сарадње на међународном нивоу.

Илустрација, фото: pixabay.com
Илустрација, фото: pixabay.com

Матић је подсетила на то да је нашу земљу прошле године посетило више од два и по милиона туриста, додајући да је оборен рекорд девизног прилива у туризму са милијарду и 596 милиона евра и да је у прва два месеца 2022. године укупан број долазака туриста порастао за 46,3 одсто у односу на исти период 2021. године.

То нам улива оптимизам и очекујемо успешну сезону и годину раста и просперитета у области туризма, поручила је она, указавши на то да је за Србију и Београд велика прилика да буду део манифестације Uzakrota Travel Summit.

Према њеним речима, ова конференција, која се одржава на међународном нивоу, повезује највеће компаније са професионалцима у индустрији путовања и омогућава размену искустава и промоцију туристичких понуда и потенцијала.

Поред министарке Матић, на отварању конференције у Београду говорили су и амбасадор Турске у Србији Хами Аксој, директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Малезије Сиафиназ Бујанг и председник удружења ЈУТА Александар Сеничић.

Узакрота самит је место сусрета професионалаца у туризму, представника дестинација, туристичких агенција, авио-компанија, организатора путовања, хотелске индустрије, као и стартапа, инвеститора и технолошких компанија у области туризма, и током године се одржава у неколико градова у Европи, Азији и Средњем истоку, укључујући и Београд.

Од оснивања 2010. године, конференција је постала препознатљив бренд који окупља неке од најважнијих представника индустрије туризма на глобалном плану и недавно је проглашена за један од десет најутицајнијих туристичких догађаја у свету.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: