Rad na razvoju turističkih potencijala Srbije

Ilustracija, foto: pixabay.com

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izrazila je, prilikom otvaranja konferencije „Uzakrota Balkans 2022“, očekivanje da će se turistički sektor Srbije u potpunosti podići zahvaljujući aktivnostima usmerenim na razvoj turističkih potencijala i unapređenju saradnje na međunarodnom nivou.

Ilustracija, foto: pixabay.com
Ilustracija, foto: pixabay.com

Matić je podsetila na to da je našu zemlju prošle godine posetilo više od dva i po miliona turista, dodajući da je oboren rekord deviznog priliva u turizmu sa milijardu i 596 miliona evra i da je u prva dva meseca 2022. godine ukupan broj dolazaka turista porastao za 46,3 odsto u odnosu na isti period 2021. godine.

To nam uliva optimizam i očekujemo uspešnu sezonu i godinu rasta i prosperiteta u oblasti turizma, poručila je ona, ukazavši na to da je za Srbiju i Beograd velika prilika da budu deo manifestacije Uzakrota Travel Summit.

Prema njenim rečima, ova konferencija, koja se održava na međunarodnom nivou, povezuje najveće kompanije sa profesionalcima u industriji putovanja i omogućava razmenu iskustava i promociju turističkih ponuda i potencijala.

Pored ministarke Matić, na otvaranju konferencije u Beogradu govorili su i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Malezije Siafinaz Bujang i predsednik udruženja JUTA Aleksandar Seničić.

Uzakrota samit je mesto susreta profesionalaca u turizmu, predstavnika destinacija, turističkih agencija, avio-kompanija, organizatora putovanja, hotelske industrije, kao i startapa, investitora i tehnoloških kompanija u oblasti turizma, i tokom godine se održava u nekoliko gradova u Evropi, Aziji i Srednjem istoku, uključujući i Beograd.

Od osnivanja 2010. godine, konferencija je postala prepoznatljiv brend koji okuplja neke od najvažnijih predstavnika industrije turizma na globalnom planu i nedavno je proglašena za jedan od deset najuticajnijih turističkih događaja u svetu.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom