Припадници РОСУ упали у више српских продавница у Штрпцу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић саопштио је да је више наоружаних припадника РОСУ упало данас у подне, у пратњи представника такозване „Царине“, у више српских продавница у општини Штрпце, у потрази за српском робом.

Илустрација, аутор: tprzem, преузето: pixabay.com
Илустрација, аутор: tprzem, преузето: pixabay.com

Званични сајт Владе Републике Србије преноси у целини изјаву Петковића за јавност:

„Они су блокирали три продавнице, а мештани који су кренули у набавку онемогућени су да обаве куповину и застрашени најновијом демонстрацијом силе Аљбина Куртија.

Ово је четврти пут за свега неколики месеци да Курти шаље наоружане специјалце у Штрпце, а све са циљем да застраши и свакодневним притисцима покуша да протера преостале Србе из ове најјужније српске средине и прекине њихове везе са осталим српским срединама.

У те сврхе, Курти користи и некакав обрачун са плазмом и смокијем као параван за напад на Србе и демонстрацију моћи, мислећи да ће учесталим акцијама успети да уздрма Србе и изазове некакав неодговоран потез.

Упркос Куртијевој опсесији Штрпцем, Штрпчани не наседају на провокације и одлучни су да остану и опстану на својим огњиштима, а једини губитник оваквих неразумних акција биће управо Курти.

Држава Србија наставиће да помаже Штрпце и економски и на сваки други начин и то Курти не може да спречи“, навео је Петковић.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: