Ухапшене три особе због злоупотребе службеног положаја

Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили А. Џ. (1984), Ј. П. (1957) и Р. А. (1982), запослене у Општини Бујановац, због постојања основане сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Полиција, илустрација, фото: Нишке новине
Полиција, илустрација, фото: Нишке новине

А. Џ. се терети да је током јула и августа 2020. године издао решења о грађевинској дозволи за три објекта, иако се радило о већ изграђеним објектима који нису могли бити легализовани, јер су изграђени после 2015. године, односно након ступања на снагу Закона о озакоњењу објеката.

Како се сумња, на тај начин, он је омогућио инвеститорима прикључење нелегално изграђених објеката на електоенергетску мрежу, водовод и канализацију, укњижење у Катастар непокретности и продају стамбеног и пословног простора.

Како се сумња, Ј. П. је у мају 2021. године доставио обавештење Општини Бујановац у којем је навео да је инспекција утврдила да снимак изведених темеља одговара стању на терену, иако је објекат био изграђен 2020. године.

Р. А. се терети да је у новембру 2021. године доставио обавештење Општини Бујановац, где је навео да је грађевинска инспекција излазила на лице места и утврдила да снимак темеља одговара стању на терену, иако је стамбено-комерцијални објекат изграђен у 2019. години.

Такође, на наведени начин, Ј. П. и Р. А. поступали су супротно Закону о планирању и изградњи, односно нису подносили кривичне пријаве против инвеститора наведених објеката, иако су у записницима констатовали да се објекти граде без грађевинске дозволе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: