Освећење новог дома породице Стефановић из Црног Врха код Медвеђе

У уторак, 14. децембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је медвеђску и сијаринскобањску парохију у пратњи свештенства Архијерејског намесништва јабланичког. Овом приликом освећен је новоизграђени дом породице Стефановић, која живи у Црном Врху поред Медвеђе.

Фото: сајт Православна Епархија нишка
Фото: сајт Православна Епархија нишка

Кућа, у којој ће ова породица сада достојније живети, подигнута је захваљујући многим добротворима, који су својом љубављу и великодушношћу допринели брзој и квалитетној изградњи пристојног места за живот.

Преосвећени Владика је у знак захвалности великим добротворима овог пројекта уручио грамате и то: Колу српских сестара из Лесковца, фабрици „Смај продукт“ из Лазаревог Села, фабрици намештаја „Мита“ из Лесковца, млекари „Екомлек“ из Каоника и фирми за производњу и прераду меса „Браћа Ђокић“ из Лесковца.

Реализацију пројекта су такође помогли и фабрика намештаја „Јела“ из Јагодине, фабрика намештаја „Виторог-промет“ из Новог Сада, фабрика за производњу кревета „Дрвопродукт Коцић“ из Стројковца, фабрика за производњу душека „Беосмарт“ из Београда, салон намештаја „Енигма“ из Угриноваца, хуманитарна организација „28. јун“ и господин Владислав Луковић из Атине.

По освећењу дома, укућанима су уручени пакети са намирницама, а најмлађи чланови породице Стефановић обрадовали су се пакетићима са слаткишима.

Фото: сајт Православна Епархија нишка
Фото: сајт Православна Епархија нишка

Након завршене посете Стефановићима, Његово Преосвештенство је наставио обилазак потребитих који живе у овим крајевима, делећи притом и помоћ у виду пакета са намирницама.

У Сијаринској Бањи је посећена децом богата породица Стојковић. Ове године, Стојковићи су добили своје десето дете, те им је овог пута уручена неопходна помоћ, али и изражене честитке због храбрости и спремности да, и поред свих потешкоћа, овај дом буде испуњен смехом толиког броја деце, којој су овом приликом подељени поклони.

Ово је била још једна у низу посета крајевима општине Медвеђа и потребитима који живе на њеној територији. Православна Епархија нишка тако, уз помоћ добрих и честитих људи, наставља своју харитативну делатност, како у овим крајевима, тако и у свим другим деловима Епархије.

Аутор: Православна Епархија нишка
Фото: Православна Епархија нишка

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: