Osvećenje novog doma porodice Stefanović iz Crnog Vrha kod Medveđe

foto eparhija1

U utorak, 14. decembra 2021. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije posetio je medveđsku i sijarinskobanjsku parohiju u pratnji sveštenstva Arhijerejskog namesništva jablaničkog. Ovom prilikom osvećen je novoizgrađeni dom porodice Stefanović, koja živi u Crnom Vrhu pored Medveđe.

Foto: sajt Pravoslavna Eparhija niška
Foto: sajt Pravoslavna Eparhija niška

Kuća, u kojoj će ova porodica sada dostojnije živeti, podignuta je zahvaljujući mnogim dobrotvorima, koji su svojom ljubavlju i velikodušnošću doprineli brzoj i kvalitetnoj izgradnji pristojnog mesta za život.

Preosvećeni Vladika je u znak zahvalnosti velikim dobrotvorima ovog projekta uručio gramate i to: Kolu srpskih sestara iz Leskovca, fabrici „Smaj produkt“ iz Lazarevog Sela, fabrici nameštaja „Mita“ iz Leskovca, mlekari „Ekomlek“ iz Kaonika i firmi za proizvodnju i preradu mesa „Braća Đokić“ iz Leskovca.

Realizaciju projekta su takođe pomogli i fabrika nameštaja „Jela“ iz Jagodine, fabrika nameštaja „Vitorog-promet“ iz Novog Sada, fabrika za proizvodnju kreveta „Drvoprodukt Kocić“ iz Strojkovca, fabrika za proizvodnju dušeka „Beosmart“ iz Beograda, salon nameštaja „Enigma“ iz Ugrinovaca, humanitarna organizacija „28. jun“ i gospodin Vladislav Luković iz Atine.

Po osvećenju doma, ukućanima su uručeni paketi sa namirnicama, a najmlađi članovi porodice Stefanović obradovali su se paketićima sa slatkišima.

Foto: sajt Pravoslavna Eparhija niška
Foto: sajt Pravoslavna Eparhija niška

Nakon završene posete Stefanovićima, Njegovo Preosveštenstvo je nastavio obilazak potrebitih koji žive u ovim krajevima, deleći pritom i pomoć u vidu paketa sa namirnicama.

U Sijarinskoj Banji je posećena decom bogata porodica Stojković. Ove godine, Stojkovići su dobili svoje deseto dete, te im je ovog puta uručena neophodna pomoć, ali i izražene čestitke zbog hrabrosti i spremnosti da, i pored svih poteškoća, ovaj dom bude ispunjen smehom tolikog broja dece, kojoj su ovom prilikom podeljeni pokloni.

Ovo je bila još jedna u nizu poseta krajevima opštine Medveđa i potrebitima koji žive na njenoj teritoriji. Pravoslavna Eparhija niška tako, uz pomoć dobrih i čestitih ljudi, nastavlja svoju haritativnu delatnost, kako u ovim krajevima, tako i u svim drugim delovima Eparhije.

Autor: Pravoslavna Eparhija niška
Foto: Pravoslavna Eparhija niška

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom