Наставља се улагање у полицију и њено опремање

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас са представницима пет највећих полицијских синдиката о резултатима оствареним током ове године на пољу побољшања услова рада и материјалног положаја припадника полиције и других запослених у Министарству.

Полиција, илустрација, фото: М.М.
Полиција, илустрација, фото: М.М.

Представници синдиката дали су апсолутну подршку раду Министарства и констатовали да улагање у полицију и њено опремање никада није било на вишем нивоу и да полицијски службеници нису уживали већу подршку и поверење руководства МУП-а.

Вулин је представницима синдиката исказао захвалност на разумевању и подршци коју су пружили, уз уверење да ће добар социјални дијалог и сарадња бити настављени и у наредном периоду.

Он је рекао да, захваљујући политици председника Србије и економском напретку наше земље, буџет ресорног министарства константно расте, а самим тим и стандард припадника полиције.

Плате запослених бележе сталан раст, ове године су увећане у два циклуса за пет одсто, а очекује нас повећање примања и наредне године, поручио је министар и нагласио да константним улагањима Министарство јача своје капацитете кроз набавку опреме, наоружања и унапређења услова рада.

Према његовим речима, улагање у опрему и наоружање је улагање у безбедност наших припадника, али и безбедну будућност наше деце.

Полицајци, како је указао, обављају један од можда најтежих послова, што држава изузетно цени и труди се да им кроз различите пројекте захвали на пожртвовању, борби и резултатима које остварују.

Само кроз пројекат државне станоградње великом броју припадника снага безбедности биће решено животно питање, а до сада је купопродајне уговоре закључило 2.275 полицијских службеника, прецизирао је министар.

Он је потврдио да ће обуке и стручна усавршавања бити приоритет Министарства и у наредном периоду, и нагласио да се више неће дозволити да постдипломци Криминалистичко-полицијског универзитета раде са нижим степеном образовања, као што је то био случај у претходном периоду.

Ту грешку смо исправили и њих 547 промовисано је у чин заставника и поручника са одговарајућом стручном спремом. Ми улажемо у будућност, у млад кадар који ће сутра раме уз раме са старијим колегама бринути о безбедности народа и бити стуб и ослонац Србије, нагласио је Вулин.

Он је додао да поред бриге о активном саставу Министарство води рачуна и увек ће бринути о сродницима и деци својих припадника који су страдали обављајући своју дужност.

У том контексту, министар је навео да је током ове године у радни однос примљен 101 сродник погинулих и рањених полицајаца, а 168 деце добија стипендију Министарства унутрашњих послова, поручивши да жртва њихових очева никада неће бити заборављена.

Састанку су присуствовали представници Независног синдиката полиције, Синдиката српске полиције, Полицијског синдиката Србије, Независног полицијског синдиката и Синдиката ватрогасаца Србије.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: