U okviru međunarodne akcije sankcionisano 10.688 vozača u Srbiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je sprovedena od 6. do 12. decembra, iz saobraćaja isključili 1.368 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, dok je zbog različitih prekršaja sankcionisano ukupno 10.688 vozača.

Policija, foto: Niške novine
Policija, foto: Niške novine

U akciji usmerenoj na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), sankcionisano je 1.307 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola.

Od tog broja, 256 je zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama policije, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Takođe, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključen 61 vozač koji je, kako je utvrđeno droga testom, bio pozitivan na različite vrste droge.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola najviše vozača isključeno je iz saobraćaja na teritoriji Beograda 161, dok je zbog istog prekršaja u Subotici iz saobraćaja isključeno 106, a u Novom Sadu 94 vozača.

Najviše vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci isključeno je iz saobraćaja u Sremskoj Mitrovici, ukupno 10, dok je u Beogradu isključeno sedam, a u Novom Pazaru i Čačku po šest vozača.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja