Увид у бирачки списак за гласање на предстојећем референдуму

Грађани могу да провере увидом у део Јединственог бирачког списка за територију града Ниша за гласање на предстојећем референдуму да ли су уписани и да ли су подаци тачни. Увид може да се оствари путем рачунарске опреме, уношењем јединственог матичног броја, а део Јединственог бирачког списка за територију града Ниша изложен је у Градској управи за органе Града и грађанска стања у улици Николе Пашића 24, први спрат, канцеларија 41.

Ово је Србија, српска застава, фото: М. Миладиновић
Ово је Србија, српска застава, фото: М. Миладиновић

Увид у јединствени бирачки списак може се остварити електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak уношењем јединственог матичног броја грађана и регистарског броја личне карте.

Захтеве за доношење решења на којима се заснивају промене у делу Јединственог бирачког списка грађани са пребивалиштем и интерно расељена лица са боравиштем на територији града Ниша могу поднети Градској управи за органе Града и грађанска стања најкасније до дана закључења бирачког списка 31.12.2021. године до 24 сата, сваког радног дана од 7.30 до 15.30 сати и суботом од 8.00 до 15.00 сати.

Грађани могу најкасније до 25. децембра до 24 сата поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће гласач на предстојећем референдуму гласати према месту боравишта на територији града Ниша (изабрано место гласања).

За ближа обавештења грађани се могу обратити на телефоне 504-621 и 504-622.

Извор: Град Ниш

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: