Uvid u birački spisak za glasanje na predstojećem referendumu

Građani mogu da provere uvidom u deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju grada Niša za glasanje na predstojećem referendumu da li su upisani i da li su podaci tačni. Uvid može da se ostvari putem računarske opreme, unošenjem jedinstvenog matičnog broja, a deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju grada Niša izložen je u Gradskoj upravi za organe Grada i građanska stanja u ulici Nikole Pašića 24, prvi sprat, kancelarija 41.

Ovo je Srbija, srpska zastava, foto: M. Miladinović
Ovo je Srbija, srpska zastava, foto: M. Miladinović

Uvid u jedinstveni birački spisak može se ostvariti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana i registarskog broja lične karte.

Zahteve za donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji grada Niša mogu podneti Gradskoj upravi za organe Grada i građanska stanja najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 31.12.2021. godine do 24 sata, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati i subotom od 8.00 do 15.00 sati.

Građani mogu najkasnije do 25. decembra do 24 sata podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će glasač na predstojećem referendumu glasati prema mestu boravišta na teritoriji grada Niša (izabrano mesto glasanja).

Za bliža obaveštenja građani se mogu obratiti na telefone 504-621 i 504-622.

Izvor: Grad Niš

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja