О буџету за 2022. годину пред камерама

Градоначелница Ниша са сарадницима, члановима Градског већа, начелницима градских управа  и директорима јавних и јавно комуналних предузећа представила је Нацрт одлуке о буџету Града Ниша за 2022. годину у специјалној емисији на РТВ Белами.

Преузето са званичног сајта Града Ниша, www.ni.rs
Преузето са званичног сајта Града Ниша, www.ni.rs

У креирању тог најважнијег документа Града Ниша учествовали су грађани Ниша својим предлозима и сугестијама директним укључењем у програм и слањем питања путем електронске поште.

Највеће интересовање грађана било је за изградњу водовода, канализације и изградњу путне инфраструктуре.

Учесници у јавној расправи представили су грађанима планиране приходе и расходе, као и циљеве планиране у 2022. години.

Буџет за идућу годину је развојни и пројектован је на 11,8 милијарди динара. У идућој години очекују се већи приходи од пореза на зараде и пореза на имовину.

Изградња аква парка је највећа градска инвестиција која ће подстаћи развој Нишке Бање, али и развој других области као што су пољопривреда, туризам, услуге.

Са повећањем броја запослених увећавају се и приходи од зарада који већ имају узлазни тренд.

Јачање повољног пословног окружења, улагање у нове индустријске зоне и привлачење нових инвестиција, започињање или завршетак капиталних инвестиција, равномерна изградња комуналне и путне инфраструктуре на подручјима свих пет градских општина, циљеви су о којима се говорило у јавној расправи пред телевизијским камерама.

Нацрт одлуке о буџету за 2022. годину било је прво такво представљање најважнијег документа грађанима Ниша пред телевизијским камерама и уз учешће грађана и комплетног састава оних који се налазе на најодговорнијим градским дужностима.

Телевизијској расправи претходила је двочасовна јавна расправа у Градској кући, а сви заинтересовани могли су своје предлоге да достављају у претходних месец и по дана Градској управи за финансије.

Извор и фото: Град Ниш, званичан сајт

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: