Наше мало Максиму значи све! Помозимо малом Нишлији!

Максим је дете из уредне трудноће. Рођен је превремено, али без компликација на порођају. Пуштен је из болнице као здрава беба. Након месец дана Максим је добио инфекцију – уросепсу, када је хоспитализован у Дечијој интерној клиници у Нишу, на одељењу неонаталогије. Од тада почиње Максимова борба. Добио је први епилептични напад, почео је да губи на килажи, да отежано дише, изгубили су му се сви рефлекси. ЕЕГ налаз је био јако лош, а магнет уредан. Пребачен је у Тиршову ради даљег испитивања. Урађени су му метаболички и генетски налази, где није нађен узрок његовог стања.

Родитељи су га одвели на контролни ЕЕГ и магнетну резонанцу на клинику у Истанбул. Магнетна резонанца је показала да има оштећење мозга, а ЕЕГ да има инфантилне спазме који се не могу одстранити оперативним захватом, већ само лековима. Добио је терапију која је нападе свела на минимум.

Максим још увек не може самостално да држи главу, не може да седи, не помера руке и ноге, не говори, не прати погледом, храни се путем ПЕГ-а.

Родитељи су у међувремену Максиму радили генетику у Немачкој. На жалост, установљено је да је код Максима присутна мутација гена која је узроковала метаболичко и генетско обољење које уз ионако тешко стање, додатно отежава клиничку слику.

За његов напредак потребно је омогућити интензивну физикалну рехабилитацију, специјалистичке прегледе, орофацијалну масажу и терапије гутања, одржавање аспиратора, ласерску акупунктуру, хипербаричну комору, третмане матичним ћелијама, лабораторијске анализе, набавку инхалатора и ортопедских помагала, медикаменте, суплементе и медицински потрошни материјал, као и средства за трошкове пута и смештаја у земљи и иностранству.

Максимови родитељи се надају да ће Максим, уз интензивнији рад са њим, савладати све препреке и имати срећније детињство.

Помозимо Максиму да успе у својој животној борби и коначно се придружи игри са својим вршњацима.

Наше мало Максиму значи све! Будимо хумани!

Помозимо Максиму!

Слањем СМС поруке: Упишимо 778 и пошаљимо СМС на 3030
Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман778 и пошаљимо СМС на 455
Уплатом на динарски рачун: 160-6000000042981-19
Уплатом на девизни рачун: 160600000004300447
ИБАН: RS35160600000004300447
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: