Вучић постигао историјски договор о цени гаса са председником Руске Федерације

Министар спољних послова у у Влади Републике Србије Никола Селаковић саопштио је вечерас да је председник Србије Александар Вучић постигао историјски договор о цени гаса са председником Руске Федерације Владимиром Путином, чиме је још једном потврђено узајамно разумевање и пријатељство наших двеју држава.

Председник Србије, Александар Вучић, фото: Марко Миладиновић
Председник Србије, Александар Вучић, фото: Марко Миладиновић

„Показало се да кредибилна и доследна политика Србије, утемељена у поштовању међународног права, у комбинацији са изванредним личним односима председника Вучића са светским лидерима, јесте рецепт за дугорочни развој и просперитет наше земље.

Србија је захвална пријатељској и братској Русији на бризи за српске националне интересе и спремности да помогне у ситуацији када се читав свет суочава са енергетском кризом.

Енергетска стабилност и поуздано снабдевање природним гасом јесте услов даљег напретка српске економије, и Србија ће умети да цени предусретљивост и разумевање Руске Федерације и председника Путина, али и да потврди подршку нашој мултивекторској спољној политици.

Овакви договори и подршка пружена Србији и њеним грађанима показују колико је важан лични однос који председник Вучића има са председником Путином, али и са другим лидерима најзначајнијих држава света, и да се захваљујући томе за државу и народ постижу изузетне ствари“, навео је Селаковић у изјави за јавност.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: