Sotirovski: Cilj nam je da sklonimo decu sa ulice

Gradu Nišu je jako važno da što manje dece prosaca imamo na ulicama. Kroz projekat „Na putu ka svratištu“  motivišemo biološke roditelje da svoju decu ne šalju na ulicu već u Romski kulturni centar, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski tokom obilaska tog centra gde se projekat realizuje.

Foto: Grad Niš, zvaničan sajt
Foto: Grad Niš, zvaničan sajt

Lepo je kad vidite da deca koja nisu pošla u školu znaju slova i brojeve u šta sam se uverila. Od dece u Romskom kulturnom centru dobila sam prelepe crteže, kazala je Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima, ovaj način uvođenja dece  u sistem, ali ne samo romske, znači i proveru da li su upisana u matične knjige, da li su primila redovne vakcine, da li oni koji su školskog uzrasta redovno pohađaju nastavu, da li je njihovim roditeljima potrebna pomoć.

Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović rekla je da Grad Niš radi na tome da ovo bude trajna usluga u okviru Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Mara“ Niš.

Projekat „Na putu ka svratištu“ realizuje se u partnerstvu Grada Niša, Otvorenog kluba, nevladine organizacije „Cvetno srce“, a uz finansijsku podršku švajcarske vlade.

O pomoći Grada Niša u stipendiranju školske romske dece i o projektu govorio je Svetislav Jovanović iz Romskog kulturnog centra.

Izvor: Grad Niš, foto: Grad Niš

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja