Ухапшена једна особа због проневера у обављању привредне делатности

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници полиције ухапсили Д. Ћ. (1975) због постојања основане сумње да је учинила кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Полиција, илустрација, фото: Пиксабеј, аутор: Франц
Полиција, илустрација, фото: Пиксабеј, аутор: Франц

Хапшење су извршили припадници Одељења за борбу против корупције тог министарства, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Како се сумња, ухапшена је у периоду од 2010. до 2021. године, радећи као координатор у једној банци у Нишу, у више наврата вршила неовлашћене исплате и трансфере са девизних штедних рачуна пет клијената једне банке, фалсификујући потписе клијената на налозима за исплату и за пренос новца.

Такође, сумња се да је издавала фиктивне уговоре клијентима да су новац поново депоновали на штедњу, иако је знала да у тренутку закључења уговора новац не постоји на њиховим рачунима, након чега је присвојила исплаћени девизни новац који јој је поверен на раду.

На овај начин Д. Ћ. је, како се сумња, себи прибавила противправну имовинску корист у износу од приближно 212.366 евра, и тако оштетила банку у висини увећаног наведеног износа за урачунату камату по фиктивним уговорима, која се процењује на око 238.359 евра.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Извор: Влада Србије

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: