Ухапшена професорка и пет студената због корупције!

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Вишем јавним тужилаштвом у Нишу, ухапсили једну особу због постојања основане сумње да је извршила кривично дело примања мита и пет особа због давања мита.

Ухапшена је М. А. (1972) редовни професор на Академији струковних студија „Јужна Србија“ у Лесковцу и пет студената ове академије.

Како се сумња, М. А. је од осумњичених студената примила 30.000 динара тако што им је омогућила да положе испит преписивањем.

Она је студентима давала бланко радове, које би они попуњавали преписивањем и те радове оцењивала, док је њихове оригиналне радове уништавала.

За полагање испита на овај начин осумњичени студенти су професорки давали новац у износу од 5.000 до 10.000 хиљада динара, у зависности од оцене.

Осумњиченој М. А. је судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана, док је против пет студената поднета кривична пријава надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: