Посланик Милија Милетић тражи да се ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД ВРАТИ НА СТАРО!

Народни посланик Милија Милетић на протеклом скупштинском заседању у Београду говорио је о новонсаталој ситуацији и великим проблемима возача када су у питању технички прегледи возила.

Народни посланик Милетић, фото: Парламент
Народни посланик Милетић, фото: Парламент

Наиме, он је говорио о правилнику који је пре неколико дана промењен, а тиче се техничког прегледа возила.

ВОЗАЧИ И ВОЗИЛА НЕСПРЕМНИ ЗА НОВЕ ПРОМЕНЕ!

Милетић је рекао да су возачи и њихови аутомобили неспремни за брзе промене које су се десиле по питању вршења техничког прегледа на возилима, јер је велики број аутомобила, на територији Србије их има око два и по милиона, није потпуно визуелно усклађен са прописима који су донешени правилником.

Људи не могу да изврше технички преглед уколико је на аутомобили покидана метлица задњег брисача, огребан део врата, гепека, уколико има неких ситних визуелних ситних оштећења. То није једини проблем, проблем је и то што је на територији Србије регистровано 1.500 техничких прегледа а да само њих 500 функционише, јер остали нису имали срећу да обезбеде сву техничку опрему која је прописана по новом правилинку, рекао је Милетић.

Милетић каже да је на територији Нишавског округа активно свега 50 техничких прегледа, а да тренутно раде само њих десетак.

Ствара се велика гужва, људи су нервозни, па није потребно враћати људе са техничког прегледа ако није сипао воду у посуду за брисаче или течност за брисаче, или му је можда огребан гепек, каже Милетић.

Милетић каже да због пооштрених мера многи не могу да прођу технички преглед и да је то један од горућих проблема, поготову југоистока земље где је платежна моћ слабија, плате и стандард нижи.

ВЕЋА ЦЕНА ТЕХНИЧКОГ ПРЕГЛЕДА!

По мени, битно је да су кочнице добре и сви остали управљачи на возилу по питању сигурности, а ове мале грешке – брисачи, метлице, огреботине, недостатак воде и сл. треба се решавати на лицу места, то је мој захтев и предлог, а не да враћају људе који морају да отклоне те назови кварове за 72 сата, уколико не учине морају поново да плате технички преглед који није више 4.500 динара већ 7.200 динара, каже Милетић.

Милетић иситче да је минимални рад за једно возило 30 минута, а сада када се то све снима траје и дуже.

Молим надлежно министарство да ствари које се тичу про форме, огребана врата, метлице брисача, недостатак воде у посуди за брисаче и сл. да могућност да се на лицу места изврши корекција и превазиђу проблеми који су настали широм Србије, поготову на југоистоку земље.

Он је замолио да се прихвате и пољопривредници са својим машинама који тренутно не могу да изврше технички преглед у мањим општинама јер поједини технички прегледи немају могућност, а ни опрему да то обаве.

Извор: Сврљишке новине

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: