Пројекат „Летњи биоскоп за све“ се наставља

Пројекат „Летњи биоскоп за све“ наставља у Нишу. Од 20. до 23. јула биће приказан циклус „Италијански филмови под звездама“ у башти Официрског дома.

Фото: Амбасадор
Фото: Амбасадор

Критици јавности биће изложени неки од најквалитетнијих дела италијанске кинематографије.

На програму ће бити:

20. јул у 21.00
Генерација 1000 евра (Генеразионе милле еуро)
Режија: Массимо Вениер
Жанр: комедија

Маттео је незапослени физичар у Милану, који повремено држи предавања на универзитету док ради у ПР фирми где зна да ц́е добити отказ. Привлаче га две жене, плавуша и бринета. Плавуша је Ангелика; срећу се на крову канцеларије на паузама за пушење. Бринета је Беатрице, нова цимерка, која се нада наставничком послу у националној служби. Хоц́е ли Маттео схватити шта жели и одлучити се пре него што пропусти прилике?

21. јул у 21.00
То је био син (È стато ил фиглио)
Режија: Даниеле Ципри
Жанр: комедија

Палермо 1970-их. Ц́ираулоси су скромни дилери старог гвожђа чији се несретни животи преокрену оног дана када неспретне убице случајно убију њихову најмлађу ц́ерку. Њихова туга је неизмерна, али убрзо су умирени огромном сумом новца коју им је доделила Влада. Ово им је животна шанса да побољшају своју ситуацију. Шта радити са свим тим новцем? Отац одлучује да купи Мерцедес, који убрзо постаје најважнија ствар за њега…

22. јул у 21.00
Криптонит у торби (Ла крyптоните нелла борса)
Режија: Иван Цотронео
Жанр: комедија

Напуљ, 1973. Пепино има девет година, потиче из велике породице и има старијег рођака Ђенара, који мисли да је Суперман. Али када Ђенаро умре, Пепинова машта преправља стварност и врац́а га у живот, као да је његов рођак заиста суперхерој. И захваљујуц́и овом замишљеном пријатељу Пепино успева да се суочи са недаћима свог живота.

23. јул у 21.00
Један посебан дан (Ун гиорно специале)
Режија: Францесца Цоменцини
Жанр: драма

Ђина и Марко живе у предграђу Рима. Њих двоје се упознају једног посебног дана: првог дана на послу. Имају будуц́ност која их чека и заиста им се чини надохват руке. Ђина ц́е ускоро остварити свој сан да постане глумица, док је Марко постао возач у компанији за изнајмљивање аутомобила. Створи се прилика да се упознају јер је Маркова прва дужност на послу да одвезе Ђину на састанак а с обзиром на кашњења, морају да проведу заједно цео дан…

Пројекције филмова се организују у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду а оквиру пројекта „Летњи биоскоп за све“ који Млади амбасадори реализују уз подршку Града Ниша.

Сви филмови су са српским титлом и улаз је слободан. У случају лошег времена селимо се у велику салу Официрског дома. Без обзира да ли ће пројекције бити у дворишту или унутра, биће поштоване препоручене здравствене препоруке.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: