УХАПШЕН НИШЛИЈА У ПОЛИЦИЈСКОЈ АКЦИЈИ “АРМАГЕДОН“

Mинистар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин саопштио је да је, у оквиру акције „Армагедон“, рано јутрос ухапшено 18 особа oсумњичених за кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

илустрација, пиксабај
илустрација, пиксабај

Вулин је истакао да су припадници Службе за борбу против организованог криминала и више полицијских управа на територији Србије лишили слободе поменута лица која су осумњичена за то да су ширила дечју порнографију, снимала порнографске садржаје и контактирала децу путем интернета.

Министар је нагласио да ће полиција пронаћи сваког сексуалног предатора и силеџију и предати их правосудним органима како би били примерено кажњени.

Он је, међутим, упутио апел родитељима да буду ту за своју децу пре него што се нешто овако деси, да контролишу оно што деца раде на интернету и воде рачуна о томе са ким се дописују и које садржаје посећују.

У сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал у Београду ухапшени су Д. С. (1976) и Д. Х. (1961) из Београда, С. В. (1964) из Младеновца, С. А. (1978) из Обреновца, С. К. (1964) из Ниша, Д. Р. (1985) из Дољевца, П. И. (1972) из Краљева, Б. Ј. (1989) из Лесковца, Ј. Ц. (1960) из Владичиног Хана, В. Л. (1964) из Бача, И. Б. (1960) из Кикинде, А. И. (1984) и Е. И. (1980) из Новог Пазара, А. Ч. (1987) из Трстеника, Ј. М. (1964) из Ковина, Н. М. (1989) из Крушевца, З. М. ( 1972) из Руме и Д. М. (1960) из Кладова.

Они су осумњичени да су извршили кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу, полно узнемиравање и принуда.

Како се сумња, они су путем Фејсбука ступили у комуникацију са малолетницом и захтевали да се фотографише и снима нага, као и да им фотографије и видеозаписе шаље путем ове друштвене мреже.

Такође, осумњичени су јој слали фотографије и видеозаписе порнографске садржине и са њом уговарали састанке ради сексуалног односа иако им је она на почетку комуникације предочила да има 15 година.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и биће приведени надлежном тужилаштву.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: