ДАН СЛОБОДАРСКЕ СРБИЈЕ: Српска Десница У Пироту обележила Дан победе над фашизмом

Делегација Српске Деснице ГО Пирот положила је данас цвеће на споменик Драгољуба Миленковића Грце у пиротском парку Кале поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом.

Фото: Националист.рс, Српска десница Пирот
Фото: Националист.рс, Српска десница Пирот

У име градског одбора Српске Деснице Пирот венац су положили председник Милан Петровић и потпредседник Нинослав Ћирић.

Слободарска Србија данас обележава 76. годишњицу победе над фашизмом. Дан победе, 9. мај 1945. је датум који је урезан у народно памћење као путоказ патриотизма и љубави нашег човека према својој домовини. Он је део наше традиције, националног идентитета и емоција. Због свега тога, овај дан уноси радост и оптимизам у домове широм Србије, у којима је тренутно још увек присутна забринутост због невоље која нас је снашла у протекла два месеца. Овај датум нам враћа национални понос, самопоштовање и веру у победу.

Данас је велики празник за Србе којим обележавамо Дан највеће победе у историји човечанства. Данас ми из Српске деснице заједно са вама одајемо признање онима који су платили животом за слом окрутног и нечовечног непријатеља. Други светски рат је историја, али се светла сећања на његове бесмртне јунаке и њихову одважност и племенитост никада неће и не смеју угасити у нашим срцима. Заувек ћемо се сећати како је наш народ, прошавши кроз најтежа искушења на првој борбеној линији, издржао и победио.

Слава великим српским јунацима, победницима!
Живела Србија!

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: