Возили под дејством алкохола и психоактивних супстанци

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли саобраћаја, током викенда, зауставили су двојицу возача од којих је један управљао под дејством алкохола и психоактивних супстанци, а други одбио алкотестирање.

Полиција је у граду затекла четрдесетдвогодишњег возача „шкоде“ који је возио под дејством психоактивних супстанци и са 1,44 промила алкохола у организму.

Након задржавања, Прекршајни суд у Нишу изрекао му је новчану казну у износу од 50.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од једне године и 17 казнених поена.

Такође, из саобраћаја је искључен и педесетосмогодишњи возач „фолксвагена“, кога је полиција зауставила „пресретачем“, а који је одбио да се алкотестира.

Овај возач је возио без возачке дозволе, а није имао ни личну карту, па су му поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја и из Закона о личној карти.

Прекршајни суд у Нишу му је, након задржавања, изрекао казну затвора у трајању од 30 дана, новчану казну у износу од 100.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од осам месеци и 14 казнених поена.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу такође су, током викенда, задржали још двојицу возача који се сумњиче да су изазвали саобраћајне незгоде управљајући возилом под дејством алкохола и психоактивиних супстанци.

Педесеттрогодишњи возач „пежоа“ се сумњичи да је 24. априла, управљајући возилом са 2,74 промила алкохола у организму, слетео са пута и ударио у бетонску ограду.

Прекршајни суд у Нишу му је изрекао казну затвора у трајању од 30 дана, новчану казна у износу од 100.000 динара и заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од 10 месеци.

Друга незгода догодила се истог дана, када је тридесетдвогодишњи возач таксија, управљајући под дејством психоактивних супстанци, возилом у коме је био сам, ударио у два паркирана аутомобила и оштетио их.

Прекршајни суд у Нишу му је изрекао новчану казну у износу од 50.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од шест месеци и 10 казнених поена.

Апелујемо на возаче да поштују ограничење брзине кретања возила, да не управљају возилом под дејством алкохола и да доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Извор: МУП Србије

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: