Vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci

Policija Srbije, arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja, tokom vikenda, zaustavili su dvojicu vozača od kojih je jedan upravljao pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a drugi odbio alkotestiranje.

Policija je u gradu zatekla četrdesetdvogodišnjeg vozača „škode“ koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i sa 1,44 promila alkohola u organizmu.

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine i 17 kaznenih poena.

Takođe, iz saobraćaja je isključen i pedesetosmogodišnji vozač „folksvagena“, koga je policija zaustavila „presretačem“, a koji je odbio da se alkotestira.

Ovaj vozač je vozio bez vozačke dozvole, a nije imao ni ličnu kartu, pa su mu podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja i iz Zakona o ličnoj karti.

Prekršajni sud u Nišu mu je, nakon zadržavanja, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od osam meseci i 14 kaznenih poena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu takođe su, tokom vikenda, zadržali još dvojicu vozača koji se sumnjiče da su izazvali saobraćajne nezgode upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivinih supstanci.

Pedesettrogodišnji vozač „pežoa“ se sumnjiči da je 24. aprila, upravljajući vozilom sa 2,74 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u betonsku ogradu.

Prekršajni sud u Nišu mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kazna u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 10 meseci.

Druga nezgoda dogodila se istog dana, kada je tridesetdvogodišnji vozač taksija, upravljajući pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, vozilom u kome je bio sam, udario u dva parkirana automobila i oštetio ih.

Prekršajni sud u Nišu mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od šest meseci i 10 kaznenih poena.

Apelujemo na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: MUP Srbije

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja