Резултати међународне акције појачане контроле саобраћаја

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током међународне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја прекорачења брзине, која је трајала од 19. до 25. априла ове године, открили су 24.634 возача који су управљали возилима брзином већом од дозвољене.

Илустрација, Пиксабеј, аутор: Diego Fabian Parra Pabon
Илустрација, Пиксабеј, аутор: Diego Fabian Parra Pabon

Саобраћајна полиција је током седам дана на територији Републике Србије открила 6.780 прекршаја на путевима ван насеља, 17.854 прекршаја у насељу, од чега чак 3.229 прекршаја прекорачења брзине у зони пешачких прелаза. Такође, у истом периоду, откривено је још 6.283 осталих прекршаја.

Највећу брзину на путевима ван насеља измерили су „пресретачи“, који су на ауто-путу Београд-Ниш, код Велике Плане, зауставили држављанина Турске који је аутомобилом марке „мерцедес“ управљао брзином од 230 километара на час.

Када је реч о путевима у насељу, саобраћајни полицајци су у Новом Пазару искључили из саобраћаја возача аутомобила марке „ауди“ који се у Улици Саве Ковачевића кретао брзином од 143 километра на час, на месту где је брзина ограничена на 50 километара на час.

Међународна акција спроведена је у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: