Погинуо падобранац Војске Србије

Припадник 63. падобранске бригаде О. Т. изгубио је живот у среду око 16.30 часова приликом извођења падобранског скока.

Падобранци, илустрација, фото: Пиксабај
Падобранци, илустрација, фото: Пиксабај

Како медији преносе, ради се о двадесетогодишњаку из Врања.

Надлежни органи налазе се на месту несреће, увиђај је у току.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић упутили су телеграме саучешћа породици погинулог припадника 63. падобранске бригаде.

Како медији преносе, до несреће је дошло тако што се војнику наводно замрсио падобран, али ће се узрок погибије потврдити тек после увиђаја.

Медији преносе да је младић у Нишу становао приватно, а у падобранској бригади радио је од октобра прошле године.

Незванично, данашњи скок био је део редовне падобранске обуке и усавршавања припадника ове елитне војне јединице, а О. Т. је био у групи падобранаца ове бригаде који су пре десетак дана успешно извели један од скокова предвиђен падобранском обуком након чега је данас требало да изведу следећи скок, преносе медији.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је телеграм саучешћа породици погинулог припадника 63. падобранске бригаде, који је изгубио живот.

Последњи инцидент у овој јединици догодио се у децембру 2019. године када је припадник 63. падобранске, приликом првог падобранског скока, слетео на електричне водове пруге у близини нишког аеродрома, али срећом том приликом није повређен.

Подсетимо, у септембру 2020. догодила се несрећа у рејону Брасине, код Малог Зворника у којој су при паду Мига 21 погинула оба пилота Војске Србије.

У тој несрећи код Малог Зворника погинули су пилот мајор Дејан Крсник који је био командир 4. авијацијског одељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле.

Погинуо је и пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, био је помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле.

Извор: Б92

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: