Poginuo padobranac Vojske Srbije

padobranac

Pripadnik 63. padobranske brigade O. T. izgubio je život u sredu oko 16.30 časova prilikom izvođenja padobranskog skoka.

Padobranci, ilustracija, foto: Piksabaj
Padobranci, ilustracija, foto: Piksabaj

Kako mediji prenose, radi se o dvadesetogodišnjaku iz Vranja.

Nadležni organi nalaze se na mestu nesreće, uviđaj je u toku.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade.

Kako mediji prenose, do nesreće je došlo tako što se vojniku navodno zamrsio padobran, ali će se uzrok pogibije potvrditi tek posle uviđaja.

Mediji prenose da je mladić u Nišu stanovao privatno, a u padobranskoj brigadi radio je od oktobra prošle godine.

Nezvanično, današnji skok bio je deo redovne padobranske obuke i usavršavanja pripadnika ove elitne vojne jedinice, a O. T. je bio u grupi padobranaca ove brigade koji su pre desetak dana uspešno izveli jedan od skokova predviđen padobranskom obukom nakon čega je danas trebalo da izvedu sledeći skok, prenose mediji.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade, koji je izgubio život.

Poslednji incident u ovoj jedinici dogodio se u decembru 2019. godine kada je pripadnik 63. padobranske, prilikom prvog padobranskog skoka, sleteo na električne vodove pruge u blizini niškog aerodroma, ali srećom tom prilikom nije povređen.

Podsetimo, u septembru 2020. dogodila se nesreća u rejonu Brasine, kod Malog Zvornika u kojoj su pri padu Miga 21 poginula oba pilota Vojske Srbije.

U toj nesreći kod Malog Zvornika poginuli su pilot major Dejan Krsnik koji je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

Poginuo je i pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

Izvor: B92

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja