Otkrivena spomen ploča herojima sa Košara

Na dan kada je pre 22 godine, 9. aprila 1999. godine otpočela bitka na Košarama, kao gest zahvalnosti i sećanja na žrtve otkrivena je spomen ploča na bulevaru koji će i nositi naziv po junacima sa Košara.

Foto: GO Pantelej
Foto: GO Pantelej

Spomen ploču su otkrili gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski i borac sa Košara Darko Anđelković, jedan od inicijatora, a otkrivanju su prisustvovali gradski zvaničnici, komandant Kopnene Vojske Srbije general-potpukovnik Milosav Simović, najviši predstavnici Policijske uprave u Nišu, ruske ambasade, Srpsko-ruskog humanitarnog centra, gradskih opština, predstavnici niške eparhije, ratni veterani i porodice poginulih heroja u ratu 1999. godine.

Ovim povodom govore su održali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, tadašnji komandant Prištinskog korpusa general Vladimir Lazarević,  komandant sa Košara pukovnik Ljubinko Đurković i starešina 63. padobranske brigade pukovnik Vidoje Kovačević.

Zahvalnice su, pored gradonačelnice dobili gradski većnik Nenad Stanković i jedan od inicijatora za postavljanje spomen ploče, Bojan Marinković, odbornik u Skupštini Gradske opštine Pantelej i predsednik Odbora za mandatno-imunitetska pitanja.

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja