Žandarmerija jedan od stubova stabilnosti i bezbednosti Srbije

žandarmerija

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin najavio je  da će država nastaviti da ulaže u opremanje i obuku pripadnika Žandarmerije, koji su jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti naše zemlje.

Ministar Vulin, foto: MUP Srbije, jutjub
Ministar Vulin, foto: MUP Srbije, jutjub

Vulin je, nakon sastanka sa komandantom i rukovodiocima Žandarmerije u bazi beogradskog odreda te jedinice, istakao da ova posebna jedinica policije mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji preti da ugrozi stabilnost i bezbednost naše zemlje i naruši javni red i mir.

On je potvrdio da će država nastaviti da ulaže u materijalno-tehničko opremanje pripadnika Žandarmerije, ali i u podmlađivanje kadra kroz konkurse i selekcione obuke, jer samo najbolji mogu biti pripadnici ove jedinice.

Građani od vas očekuju maksimalnu posvećenost i rad, znaju da ste tu da brinete o njima i njihovoj bezbednosti. To poverenje ne smemo izigrati, istakao je Vulin i dodao da bezbednosni sistem Srbije neće dozvoliti da kriminalci šetaju slobodno našim ulicama, misleći da su zaštićeni.

Pripadnici Žandarmerije izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Autor: Vlada Srbije, foto: Jutjub prtscr

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom