Војно здравство спремно за нови удар коронавируса

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин поручио је данас, приликом обиласка војне ковид болнице ВМЦ Карабурма, у којој је тренутно 41 пацијент са тешком клиничком сликом, да је војно здравство спремно за нови удар коронавируса.

Војска Србије, фото: Нишк новине, сва права су задржана
Војска Србије, фото: Нишк новине, сва права су задржана

Вулин је рекао да су обављене све потребне набавке, да има више него довољно маски, скафандера и заштитне опреме, да је купљена нова медицинска опрема и да су опремљене све војне болнице које се баве ковид, али и оне које се баве нековид пацијентима.

Војно здравство је показало колико вреди у првом и у другом таласу борбе са ковидом. Али то ће показати и у трећем таласу или кад год то буде било потребно, нагласио је Вулин, који је војну ковид болницу ВМЦ Карабурма обишао са начелником Управе за војно здравство генерал-мајором др Угљешом Јовичићем.

Он је додао да је урађено све што је у људској моћи, у моћи Министарства одбране, Војске Србије и Управе за војно здравство.

Спремно чекамо следећи талас, и још једном, и овим путем желим да упозорим све наше грађане да нам нико не може помоћи ако не помогнемо сами себи, поручио је министар.

Вулин је напоменуо да нема тог војног или цивилног здравства које може да прихвати све пацијенте и излечи све који би могли да се заразе уколико зараза буде неконтролисана, уколико не будемо носили маске и уколико не будемо водили рачуна.

Удовичић је исказао захвалност министру Вулину за све што је у протеклом периоду учинио да та болница функционише одлично и да има одличне резултате, наводећи да је „затишје“ између два таласа искоришћено за њено реновирање и да су услови за лечење сада двоструко бољи.

Према његовим речима, током септембра особље те болнице је користило годишње одморе, болница је реновирана и сада се све спрема за нови талас који је увелико почео.

Очекујемо велики прилив пацијената, очекујемо тешке пнеумоније, јер су сада услови за трансмисију вируса далеко већи, навео је Удовичић, додајући да се у претходном периоду, уз рестриктивне мере, вирус савладао, али он није отишао.

Начелник Управе за војно здравство генерал-мајор др Јовичић са сарадницима, информисао је министра Вулина о стању у установама војног здравства, као и о предузетим мерама у вези са борбом против инфекције коронавирусом.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?