ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ВАЊУ

Фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Вању Станковића (2015).

Фото: Фондација ,,Буди хуман''
Фото: Фондација ,,Буди хуман“

Вања је превремено рођени дечак. Има сестру близнакињу, а један брат на жалост није преживео. Од првог тренутка његовог живота, креће његова борба . На самом рођењу је реанимиран и интубиран, затим хитно пребачен на Институт за неонатологију у Београду, након тога је пребачен на Институт за мајку и дете где је био на дијализи, са које је уз велик напор лекара скинут, али са трајним оштећењем бубрега. Са института је изашао са дијагнозом хроничне бубрежне инсуфицијенције. Месец дана касније, успостављена му је друга дијагноза, церебрална парализа.

Од првих месеци је укључена стална рехабилитација. Вања је напорним радом успео проходати, али уз туђу помоћ. Оперисан је у Турској, у априлу 2019. године, где му је урађена селективна фасциотомија и ортопедска интервенција продужавања тетива, након чега му је у великој мери, отклоњен спазам мишића.

Услед раста му се стање погоршава и потребне су му свакодневне физикалне терапије и рехабилитације. Вања је ментално очувано дете, паметан је и зрео, у великој мери је свестан своје дијагнозе. Насмејан је, занимљив и упоран. Највећа жеља му је да хода као сва остала здрава деца. Вањи су потребна средства за специјалистичке прегледе, контроле прегледе, рехабилитацију, физикалне третмане, ортопедска помагала, лабораторијске анализе, лекове, суплементе и медикаменте. Вањи у будућности стоји и трансплатација бубрега.

За Вањино боље сутра! Будимо хумани!

Помозимо Вањи!

Слањем СМС поруке: Упишимо 958 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман958 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000843905-34

Уплатом на девизни рачун: 160600000084391698

BAN: RS35160600000084391698
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: E-doniraj

Уплатом са вашег ПејПал налога путем линка: PayPal

Скенирањем ИПС QР код-а на вашој Е-банкинг апликацији: IPS QR kod

Извор/фото: Буди хуман

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: