Svrljiški veterinari Goran i Miloš timskim radom carskim rezom ojagnjili 7 ovaca

ojagnjila se

Svrljiški veterinari Goran Mihajlović i Miloš Zdravković Zdravče, timskim radom, carskim rezom u toku jednog meseca ojagnjili su sedam ovaca, što nije nimalo lak posao, piše portal ,,Svrljiške novine“. 

Carskim rezom porodila dva jagnjega, foto: Svrljiške novine
Carskim rezom porodila dva jagnjega, foto: Svrljiške novine

Za osam godina, od kako radim u Veterinarskoj stanici u Svrljigu, obično, carskim rezom, ojagnji se jedna – do dve ovce tokom godine. Ove godine zadesilo se da smo na taj način ojagnjili čak sedam ovaca i to u roku od mesec dana, rekao je veterinar Goran Mihajlović.

Kod stočara Milinka iz Labukova tri ovce su se ojagnjile carskim rezom, sve tri su ojagnjili Goran i Miloš, što je i zaintresovale naše novinare za ovu temu.

Dolazi i do toga da se ovca jagnji carskim rezom, težak je to posao za veterinare ali i za vlasnika, ali najbitnije je da na kraju sve bude kako treba, komentarišu stočari svrljiških sela koji su se susreli sa porađajem putem carskog reza kod svojih grla stoke za portal ,,Svrljiške novine“.

Lepotani, Svrljiške novine foto
Lepotani, Svrljiške novine foto

Kako saznajemo, carski rez kod ovaca se radi uglavnom kada jagnje ne može da izađe prirodnim putem zbog unutrašnjih mera karlice ovce ili zbog nekih drugih poteškoća prilikom porađaja, npr. zatvorenih kanala usled torzije, odnosno uvrtanja materice, te nodovoljno otvorenog porađajnog kanala.

Veterinari i strastveni ljubitelji pčela i pčelarstva Miloš i Goran (desno)
Veterinari i strastveni ljubitelji pčela i pčelarstva Miloš i Goran (desno)

Vredno je istaći da je poslednja intervencija veterinara Gorana Mihajlovića i Miloša Zdravkovića Zdravčeta bila uspešna, a na svet su stigla dva prelepa jagnjeta – crne i bele boje.

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu

Vremenska

NARANDŽASTI METEO ALARM: Veoma toplo – biće još toplije

22 km

Početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja