Novak dobio dva meča, Filip jači od povrede – Srbija pobedom počela odbranu titule

Teniska reprezentacija Srbije uspešno je započela odbranu titule na ATP kupu, pošto je u prvom meču savladala Kanadu sa 2-1. Naša selekcija uspela je da napravi preokret protiv Kanađana, a odlučujući bod doneli su Novak Đoković i Filip Krajinović u dublu, pobedom nad Denisom Šapovalovom i Milošem Raonićem – 7:5, 7:6 (7-4).

Tenis, ilustracija, Piksabej
Tenis, ilustracija, Piksabej

Ovim trijumfom „orlovi“ su zauzeli prvu poziciju na tabeli grupe A i sada će imati dan pauze do okršaja sa Nemačkom, koja će prethodno odmeriti snage sa Kanađanima.

Dubl je očekivano bio neizvestan, a Novak je odmah po trijumfu nad Denisom potvrdio da želi da bude deo tima sa Filipom Krajinovićem.

Njih dvojica su u četvrtom gemu prvog seta spasli jednu brejk priliku, potom sačekali svoju šansu i iskoristili je. U samom finišu seta na servisu je bio Šapovalov, Đoković i Krajinović su odlično riternirali i uz malo sreće stigli do 0:40.

U ovom formatu to znači četiri vezane šanse za brejk, iskoristili su drugu i sigurno odservirali za vođstvo u setovima.

Međutim, tada se pojavio novi problem – tokom jednog poena u kojem je bilo dosta trčanja, Krajinović je osetio bol u leđima i morao je da zatraži medicinski tajm-aut.

Srećom, to je bilo dovoljno da se povreda sanira i ne ostavi ozbiljnijeg traga na igraču koji je bio najbolji od sve četvorice na terenu.

Bilo je prilika i u drugom setu da se meč završi, ali su se Kanađani u nekoliko navrata izvlačili i izborili taj-brejk. Dodatni gem počeo je greškom Šapovalova na mreži i vođstvom Srbije od 3:0.

Krajinović je potom dvostrukom servis greškom dozvolio protivnicima da se vrate, ali se iskupio riternom pod noge Raoniću pri servisu koji je išao 223 kilometra na čas. To je omogućilo Đokoviću da sa dva poena završi posao i donese Srbiji sedmu uzastopnu ekipnu pobedu.

Naredni meč Srbija igra u noći između srede i četvrtka protiv selekcije Nemačke.

Na turniru učestvuje 12 selekcija, koje su podeljene u četiri grupe, a samo pobednici grupa obezbediće plasman u polufinale takmičenja.

Izbor: RTS

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom