Са 22 кг хериона похапшени Срби, међу њима и Нишлија! Сумња се да је бугарски држављанин шеф криминалне групе (ВИДЕО)

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, америчком агенцијом ДЕА и бугарском полицијом, запленили су 22 килограма хероина и ухапсили седам чланова организоване криминалне групе.

Фото: МУП Србије
Фото: МУП Србије

У овој међународној акцији, у Србији су ухапшени М. С. (1984) из Ниша и М. Т. (1974) из Чајетине и заплењено је два килограма хероина, док су истовремено у Бугарској ухапшени српски држављанин Ж. М. (1981), за кога се сумња да је вођа ове криминалне групе, и бугарски држављани Д. С., А. Н., Г. Х. и Н. Х., а заплењено је 20 килограма хероина.

Како се сумња, ова група је, током прошле и ове године, кријумчарила хероин из Турске који је потом продавала у Бугарској, Сједињеним Америчким Државама и Србији.

Због сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога њима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: