Из саобраћаја искључено 78 возача

Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, у периоду од 25 до 31. јануара ове године, искључили су из саобраћаја 38 возача због насилничке вожње и 40 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Полиција, илустрација, фото: Пиксабеј, аутор: Франц
Полиција, илустрација, фото: Пиксабеј, аутор: Франц

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због насилничке вожње у Новом Саду, Београду, Јагодини и Сомбору.

Такође, када је реч о насилничкој вожњи, највећи број прекршаја, укупно 31, односио се на управљање возилом у стању потпуне алкохолисаности, односно са више од два промила алкохола у организму.

Због управљања возилом под дејством канабиса, искључено је из саобраћаја 16 возача, док је због управљања возилом под дејством кокаина и амфетамина из саобраћаја искључено по осам возача. Код девет возача је утврђено присуство више врста психоактивних супстанци у организму, док су два возача искључена из саобраћаја јер су одбили тестирање.

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због овог прекршаја у Београду, Краљеву, Нишу и Бору.

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова апелује на возаче да се понашају одговорно и придржавају свих саобраћајних прописа, да поштују ограничење прописане брзине кретања и да не управљају возилима под дејством алкохола и психоактивних супстанци, како би сачували своје животе и животе осталих учесника у саобраћају.

Извор: МУП

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379