Из саобраћаја искључено 38 возача због насилничке вожње и 40 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци

Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, у периоду од 25 до 31. јануара ове године, искључили су из саобраћаја 38 возача због насилничке вожње и 40 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Илустрација, Пиксабеј, аутор: Diego Fabian Parra Pabon
Илустрација, Пиксабеј, аутор: Diego Fabian Parra Pabon

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због насилничке вожње у Новом Саду,  Београду, Јагодини и Сомбору.

Такође, када је реч о насилничкој вожњи, највећи број прекршаја, укупно 31, односио се на управљање возилом у стању потпуне алкохолисаности, односно са више од два промила алкохола у организму.

Због управљања возилом под дејством канабиса, искључено је из саобраћаја 16 возача, док је због управљања возилом под дејством кокаина и амфетамина из саобраћаја искључено по осам возача. Код девет возача је утврђено присуство више врста психоактивних супстанци у организму, док су два возача искључена из саобраћаја јер су одбили тестирање.

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због овог прекршаја у Београду, Краљеву, Нишу и Бору.

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова апелује на возаче да се понашају одговорно и придржавају свих саобраћајних прописа, да поштују ограничење прописане брзине кретања и да не управљају возилима под дејством алкохола и психоактивних супстанци, како би сачували своје животе и животе осталих учесника у саобраћају.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: