Малверзацијама оштетили суграђанина

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, поднеће кривичне пријаве против три особе осумњичене да су, од марта до јуна 2018, малверзацијама оштетили суграђанина.

Полиција, илустрација, фото: Нишке новине
Полиција, илустрација, фото: Нишке новине

Четрдесетседмогодишња жена, како се сумња, лажно се представљала као запослена у једном осигуравајућем друштву и примала захтеве за регистрацију возила и издавала полисе, а новац од уплата није стављала на рачун осигурања, већ прослеђивала педесетогодишњем запосленом у осигурању, који јој је претходно дао налог за приступ бази података.

Педесетогодишњи мушкарац  се терети да је потом, искористио  сарадњу осигурања са једном банком,  и узео наменски кредит  на име суграђанина, без његовог знања, како би надокнадио мањак новца у каси. Педесетдвогодишњи мушкарац се сумњичи да му је помогао у томе, тако што је прибавио личну карту и уговоре и менице потписао у име оштећеног.

Због постојања основа сумње је извршио кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе, по налогу тужилаштва, против педесетогодишњег мушкарца биће поднета кривична пријава.

Полиција ће поднети кривичне пријаве за кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе у помагању и против остало двоје осумњичених.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: