Hronika

Malverzacijama oštetili sugrađanina

policija aleksinac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneće krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene da su, od marta do juna 2018, malverzacijama oštetili sugrađanina.

Policija, ilustracija, foto: Niške novine
Policija, ilustracija, foto: Niške novine

Četrdesetsedmogodišnja žena, kako se sumnja, lažno se predstavljala kao zaposlena u jednom osiguravajućem društvu i primala zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, a novac od uplata nije stavljala na račun osiguranja, već prosleđivala pedesetogodišnjem zaposlenom u osiguranju, koji joj je prethodno dao nalog za pristup bazi podataka.

Pedesetogodišnji muškarac  se tereti da je potom, iskoristio  saradnju osiguranja sa jednom bankom,  i uzeo namenski kredit  na ime sugrađanina, bez njegovog znanja, kako bi nadoknadio manjak novca u kasi. Pedesetdvogodišnji muškarac se sumnjiči da mu je pomogao u tome, tako što je pribavio ličnu kartu i ugovore i menice potpisao u ime oštećenog.

Zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, po nalogu tužilaštva, protiv pedesetogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava.

Policija će podneti krivične prijave za krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave u pomaganju i protiv ostalo dvoje osumnjičenih.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobra vest

Penzionerima danas isplata jednokratne pomoći od 20.000 dinara

Povećanje poreza od 0,8 do 3,4%

Usvojena odluka o prosečnim cenama nekretnina u Nišu: Promene u poreskim stopama

Nova godina

Spektakularni novogodišnji doček u Nišu: Viki i Boban Zdravković

Dobra vest

Potpisan sporazum o finansiranju radova za završetak crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu