Војна болница Ниш од јуче у ковид систему

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић поручио је јуче приликом обиласка Војне болнице Ниш, која је спремна за пријем ковид пацијената, да ће она са 50 лежајева олакшати посао КЦ у Нишу и помоћи да тешки пацијенти добију квалитетно лечење.

Војна болница Ниш, фото: Гугл
Војна болница Ниш, фото: Гугл

Стефановић је такође изразио задовољство тиме што је данас био у прилици да се увери у добар заједнички рад нишког Клиничког центра и Војне болнице у Нишу.

Потпредседник Владе је навео да ће Војна болница издвојити један део лежајева на хирургији за ковид болницу, чиме ће, како је поновио, олакшати посао КЦ у Нишу и помоћи да пацијенти у полуинтензивној и интензивној нези имају квалитетно лечење.

Стефановић је рекао да су медицински радници Војне болнице у Нишу у претходним месецима били изузетно посвећени свом послу, као и да додатни напори које сада предузимају заслужују свако поштовање.

Наш посао јесте да учинимо све да им помогнемо логистички – да имају сву заштитну опрему, лекове и материјал који им је потребан да би радили свој посао, закључио је он.

Директор КЦ Ниш Зоран Перишић нагласио је да ће са ових додатних 50 кревета бити обезбеђено да се ниједан тешки болесник не усмери у неко друго место, већ ће сви добити пуну здравствену терапију у Нишу.

Данашњем обиласку болнице присуствовали су и заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Владета Балтић, управник Војне болнице Ниш пуковник Вељко Милић и заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: