Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je juče prilikom obilaska Vojne bolnice Niš, koja je spremna za prijem kovid pacijenata, da će ona sa 50 ležajeva olakšati posao KC u Nišu i pomoći da teški pacijenti dobiju kvalitetno lečenje.

Vojna bolnica Niš, foto: Gugl
Vojna bolnica Niš, foto: Gugl

Stefanović je takođe izrazio zadovoljstvo time što je danas bio u prilici da se uveri u dobar zajednički rad niškog Kliničkog centra i Vojne bolnice u Nišu.

Potpredsednik Vlade je naveo da će Vojna bolnica izdvojiti jedan deo ležajeva na hirurgiji za kovid bolnicu, čime će, kako je ponovio, olakšati posao KC u Nišu i pomoći da pacijenti u poluintenzivnoj i intenzivnoj nezi imaju kvalitetno lečenje.

Stefanović je rekao da su medicinski radnici Vojne bolnice u Nišu u prethodnim mesecima bili izuzetno posvećeni svom poslu, kao i da dodatni napori koje sada preduzimaju zaslužuju svako poštovanje.

Naš posao jeste da učinimo sve da im pomognemo logistički – da imaju svu zaštitnu opremu, lekove i materijal koji im je potreban da bi radili svoj posao, zaključio je on.

Direktor KC Niš Zoran Perišić naglasio je da će sa ovih dodatnih 50 kreveta biti obezbeđeno da se nijedan teški bolesnik ne usmeri u neko drugo mesto, već će svi dobiti punu zdravstvenu terapiju u Nišu.

Današnjem obilasku bolnice prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Vladeta Baltić, upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik Veljko Milić i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.