SRS

ZAŠTO OPŠTINU MEROŠINA UVLAČITE U DUGOVE?

srs tijana stević

Prenosimo vam u celosti saopštenje za javnost Srpske radikalne stranke:

FOTO: SRS
FOTO: SRS

Nišavski okružni odbor Srpske radikalne stranke pažljivo prati stanje opštinskihfinansija u opštini Merošina. Opštepoznato je da je privremeni organ opštine Merošinana sednici održanoj dana 26. juna 2020. godine usvojio treći rebalans budžeta za 2020. godinu. Pomenutim rebalansom predviđeno je da će se opština Merošina zadužiti za 10 milionadinara radi finansiranja budžetskog deficita.

Očigledno je da je naprednjačka vlast u Merošini napravila veliki propust prilikomplaniranja prihoda i rashoda u budžetu za tekuću godinu, kada se suočila sa budžetskim deficitom.

Mi, srpski radikali, zahtevamo od naprednjačke vlasti u Merošini da objasni građanima zašto opština podiže kredit od 10 miliona dinara i u koje svrhe planira dapotroši taj kredit.

Javnost mora znati zašto se opština suočava sa budžetskimdeficitom. Bilo bi krajnje nepodnošljivo da se kredit podiže kako bi se opštinskomrukovodstvu isplaćivale zarade, kao što je to slučaj u nekim lokalnim samoupravama.

Mi, srpski radikali, upozoravamo lokalnu naprednjačku vlast da je neprihvatljivo bilo kakvo zaduživanje opštine Merošina, zato što opština neće biti u stanju da vraća dospele dugove. Opšte poznato je da broj stanovnika, tj. poreskih obveznika, u Merošini neprekidno opada. Za manje od deset godina Merošina je izgubila preko hiljadu stanovnika.

Nedopustivo je da se sadašnja naprednjačka vlast zadužuje na uštrb budućih generacija. Napominjemo da je prema zvaničnim podacima u 2019. godini u Merošini rođeno 105 beba, dok jebroj umrlih gotovo 213.

Evidentno je da naprednjačka vlast u Merošini nije u stanju da odgovorno vodi opštinu i da racionalno raspolaže novcem svih građana. Očigledno je da u toj vlasti nema ljudi koji su u stanju da odrede prioritete u vođenju opštine.

Neverovatno je da gotovo četvrtina budžetskih sredstava odlazi na plate opštinara, preciznije, preko 124 miliona dinara. Na takav način se gubi suština postojanja opštine i ona služi samo kako bi se opštinarima isplaćivale zarade, a ne kako bi se rešavali svakodnevni problemi sve starijihi siromašnijih građana.

Logično, postavlja se pitanje – Kako naprednjačka vlast raspolaženovcem koji građani izdvajaju iz svojih skromnih primanja na ime poreza na imovinu i drugih dažbina?

U Nišu, 23. novembra 2020. godine
Potpredsednik Nišavskog okružnog odbora
Tijana Stević

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom