НОВЕ МЕРЕ! ОД УТОРКА ЗАБРАНА РАДА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА И ПРОДАВНИЦА ОД 21 ДО 5 УЈУТРУ

Влада Србије донела је нове мере у борби против короне – ограничава се рад угоститељских објеката, али и продавница, тржних центара, осим апотека, достава хране, бензинских пумпи које точе гориво и привреде која ради трећу смену. Они неће моћи да раде од 21 до 5 часова. Примена мера трајаће 15 дана. Премијерка Ана Брнабић рекла је да имамо једну од најмањих стопа смртности у Европи од 1,3 посто. Ситуација у школама је безбедна, истакла је она.

Ана Брнабић, фото: ТВ Пинк
Ана Брнабић, фото: ТВ Пинк

Брнабић је на конференцији за новинаре након седнице прецизирала да су од те мере изузете апотеке, достава хране, пумпе за точење горива и привреда која ради и трећу смену.

Ове мере ступају на снагу у уторак, 17. новембра, и важиће 15 дана, до 1. децембра, када ће Влада поново одлучивати о мерама, додала је премијерка.

Прихватила сам савет стручног, медицинског дела Кризног штаба да уведемо ове, рестриктивније мере, како бисмо зауставили ширење вируса, објаснила је она и напоменула да ће се мере примењивати од уторка, како би се свима који су њима обухваћени оставио простор да се прилагоде и организују.

Мере ће бити на снази 15 дана, до 1. децембра, када ће Влада одлучити о томе да ли треба додатно да се пооштравају или продужавају. Али, надам се да то неће бити потребно, поручила је Брнабић.

Она је истакла да Влада тренутно не разматра забрану кретања, што би, иначе, била следећа мера у борби против коронавируса.

Уколико буде најнеопходније, ми ћемо ићи са том мером, али у овом тренутку ни не размишљамо о томе. Знамо да је то следећа мера, али сва предвиђања су да ће сада усвојене мере дати резултате и да ће број новозаражених почети да опада, објаснила је Брнабић.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: